Privacyverklaring


Bij OPI Belgium Luxembourg vinden we uw vertrouwen van groot belang. Daarom willen we u hieronder informeren over wat we precies doen met uw persoonsgegevens die u ons geeft bij het registreren of het plaatsen van een bestelling.

Bij de verwerking van uw persoonsgegevens houdt OPI Belgium Luxembourg zich aan de wettelijke voorschriften omtrent gegevensbescherming en vervolgens volgens de privacyverklaring hieronder.

Voor verdere informatie, vragen of opmerkingen omtrent ons privacy beleid, helpen wij u bij OPI Belgium Luxembourg graag verder. U kan dan contact met ons opnemen via info@opi-belgium.be.

     

Verantwoordelijke instantie

OPI Belgium Luxembourg (BVBA Franis - Art Nail Academy) is als verantwoordelijke instantie via onderstaande contactgegevens voor u bereikbaar:

  • Per post op: BVBA Franis - Art Nail Academy, Peter Benoitplein 15 E/F, 1120 Brussel, België
  • E-mail: info@opi-belgium.be

     


Persoonsgegevens die wij registreren en verwerken

Persoonsgegevens zijn gegevens over de zakelijke of persoonlijke omstandigheden van een bepaalde natuurlijke persoon. Hieronder vallen bijvoorbeeld uw naam, telefoonnummer, adres en alle bestandsgegevens die u ons bij het aanmaken van uw klantenaccount meedeelt.

Bij het aanmaken van een klantenaccount en/of het registreren van adressen in het account voor levering of facturatie van bestellingen en bij gebruik van het contactformulier:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Wachtwoord voor uw account
  • Toestemming inzake gegevensbescherming

     


Met welk doel en op basis van welke juridische grondslag verwerken wij uw persoonsgegevens

OPI Belgium Luxembourg verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van uw betaling
  • Verzenden van onze nieuwsbrief mits uw toestemming
  • Om u te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Om u de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
  • Om goederen en diensten bij u af te leveren
  • OPI Belgium Luxembourg verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.


Volgens de privacywetgeving moeten we zeggen welke ‘juridische gronden’ we hebben om deze gegevens te gebruiken.


We hebben gegevens van u nodig en verwerken deze op basis van artikel 6.1. b van de Algemene Verordening Gegevensbescherming want deze zijn ‘noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst’. Daarmee kunnen we uw bestelling bezorgen en u op de hoogte houden over de voortgang ervan. We geven uw gegevens ook aan onze bezorgdienst als dat nodig is voor een levering.

Daarnaast kunnen we uw gegevens gebruiken op basis van artikel 6.1. f van de Algemene Verordening Gegevensbescherming voor ‘de behartiging van ons gerechtvaardigde belang om te ondernemen’. Dat betekent dat we als bedrijf willen functioneren en blijven groeien en hierbij al onze klanten de meest optimale service willen verlenen. Hierbij denken we altijd aan uw privacy.

En soms heb u ons zelf toestemming gegeven om uw gegevens te gebruiken, zoals wanneer u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief. We gebruiken dan uw gegevens op basis van artikel 6.1. a van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, en sturen u alleen nieuwsbrieven met uw toestemming. Zo blijf u op de hoogte van onze aanbiedingen, acties en ons nieuws. Ontvang u liever geen nieuwsbrieven meer? Dan kan u je heel gemakkelijk uitschrijven: via de link onderaan de e-mail of via de klantenservice.

     

Bewaarperiode

De persoonsgegevens verwerkt voor klantenbeheer zullen worden bewaard gedurende de termijn die noodzakelijk is om aan de wettelijke vereisten te voldoen (onder andere op het gebied van boekhouding).

Daarna verwijderen we alle data die we van u hebben. Of gebruiken we uw gegevens anoniem, omdat we bepaalde data nodig hebben voor interne analyses en rapportages zoals de waarde van uw bestelling.

     

Delen van persoonsgegevens met derden

OPI Belgium Luxembourg verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Het betreft dan onze bezorgpartner, betaalpartners en onze serviceprovider voor het verzenden van nieuwsbrieven, Mailchimp.

De partijen die van ons toegang krijgen tot u gegevens, mogen deze alleen gebruiken om u een dienst te leveren namens OPI Belgium Luxembourg. Tenzij ze zelf verantwoordelijk zijn voor het verkrijgen en beschermen van u gegevens.

     

Cookies

Tijdens een bezoek aan onze website kunnen 'cookies' op de harde schijf van uw computer geplaatst worden. Een cookie is een tekstbestand dat door de server van een website in de browser van uw computer of op uw mobiel apparaat geplaatst wordt wanneer u een website raadpleegt. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, een cookie kan slechts een machine identificeren. OPI Belgium Luxembourg gebruikt functionele en analytische cookies.

 

Functionele cookies

OPI Belgium Luxembourg gebruikt enerzijds first-party cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Voorbeeld: de taal waarin u de website bezoekt, een vooraf ingevuld formulier met data dat u tijdens vorige bezoeken hebt ingegeven of de producten die u toevoegt aan u winkelwagen en daar dan ook een tijdje in bewaard blijven.

Dankzij cookies hoef u dus niet steeds dezelfde informatie in te voeren wanneer u bij ons terugkomt. Dat is handig! Bovendien helpen ze ons inzien hoe u onze site gebruikt en hoe wij deze beter en klantvriendelijker kunnen maken.

 

Analytische cookies

Anderzijds gebruiken we third party analytische cookies om met behulp van Google Analytics het winkelgebruik te onderzoeken. In deze cookies worden alleen pseudonieme gegevens opgeslagen. Bij activering van de cookie wordt hieraan een identificatienummer toegewezen, maar dit wordt niet gelinkt aan uw persoonsgegevens. Uw naam, IP-adres of vergelijkbare gegevens die een directe link tussen u en de cookie mogelijk zouden maken, worden niet in de cookie opgenomen. Deze statistieken geven ons onder meer inzicht in hoe vaak we worden bezocht en waar we onze webshop kunnen verbeteren. Zo kunnen wij de ervaring met onze webwinkel voortdurend optimaliseren. Onder meer de volgende gegevens worden opgeslagen:

  • Het IP-adres dat anoniem wordt gemaakt;
  • Technische kenmerken, zoals de browser die u gebruikt (zoals Chrome, Safari of Firefox), u taalvoorkeur en welk apparaat u gebruikt;
  • Vanaf welke pagina u op de webwinkel bent gekomen;
  • Wanneer en hoelang u de webwinkel bezoekt of gebruikt;
  • Welke pagina's u bezoekt in onze webwinkel.



Cookies zelf beheren

Je kunt u afmelden voor cookies door u internetbrowser zo in te stellen (via de help-functie) dat cookies niet worden geaccepteerd, dat u een waarschuwing ontvangt wanneer een cookie wordt geïnstalleerd, dat de cookies na de sessie worden gewist van u harde schijf of dat u enkel cookies van bepaalde website aanvaardt. Daarnaast kun u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van u browser verwijderen.

Door gebruik te maken van onze website, ga u akkoord met ons gebruik van bovenvermelde cookies.

     

Google Analytics

Op deze website maken we gebruik van Google Analytics, een gratis dienst van Google Inc. waarmee statistieken van websites worden verzameld en gedetailleerd weergegeven. Google Analytics maakt gebruik van een cookie. Deze niet privacygevoeligfirst-party cookie is officieel eigendom van OPI Belgium Luxembourg en niet van Google en is nodig om de kwaliteit van onze website te kunnen waarborgen. Deze gegevens worden overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.

 

De via Google Analytics vergaarde informatie wordt ook niet gebruikt voor advertenties of andere commerciële doeleinden. Wij hebben Google Analytics conform de privacy wetgeving ingericht, zodat uw toestemming vooraf niet nodig is. Bovendien heeft OPI Belgium Luxembourg een verwerkersovereenkomst met Google.

Met Google Analytics meten we onder andere hoe u deze webshop gebruikt en hoe u ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze site te verbeteren. We hebben Google Analytics zo ingesteld dat de IP-adressen anoniem zijn gemaakt (het laatste octet van het adres wordt gemaskeerd) en zo zullen de anonieme statistieken en gegevens die de cookie verzamelt nooit te herleiden zijn naar u of uw IP-adres.

Verder wordt vanuit het Analytics account van OPI Belgium Luxembourg geen persoonlijke informatie gedeeld met Google of andere ‘derden’ partijen. Google mag deze informatie alléén aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken.

     

Recht van inzage, verbetering, verwijderen, beperking, bezwaar en overdraagbaarheid van persoonsgegevens

Je hebt te allen tijde het recht om u persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Dit kun u zelf doen via de persoonlijke instellingen van uw account. Daarnaast heb u het recht om u eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door ons bedrijf. Bovendien heb u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een gestructureerd en leesbaar computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.

Wil u gebruik maken van u recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heb u andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar info@opi-belgium.be.

     

Klacht

Je beschikt te allen tijde over het recht om een klacht in te dienen bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel - commission@privacycommission.be).

     

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

OPI Belgium Luxembourg neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u het idee hebt dat uw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@opi-belgium.be